Geschiedenis

Onze geschiedenis in vogelvlucht

1969: Oprichting

Autobedrijf van Huffelen werd opgericht door Joop van Huffelen en werd in 1969 ingeschreven de kamer van koophandel. In het begin begon Joop met het repareren van schade-auto’s. De grootste klussen pakte hij aan. Dit gebeurde bij zijn ouders thuis aan de Hagedoornstraat, in een oude schuur, in Heerde. Men noemde het ook wel de “Blikken trommel”.

1971: Uitbreiding vrachtwagen 

Een aantal jaren na de oprichting van het bedrijf is er een vrachtwagen aangeschaft, zodat de schade-auto’s makkelijker opgehaald konden worden. In 1971 heeft oprichter Joop van Huffelen zijn vrouw Geertje Limburg leren kennen, zij is vanaf 1973 ook werkzaam in het bedrijf.

1974: Eerste echte pand

In 1974 werd er een pand aangekocht aan de Meidoornlaan in Heerde. Vanuit hier is Joop gaan werken. Het pand betrof een woning boven en onder een werkplaats. Doordat er een werkplaats aanwezig was met een brug, waar je destijds onder stond, konden de werkzaamheden uitgebreid worden met onderhoud van auto’s.

 

Geschiedenis van Huffelen

1989: Verhuizing naar ander pand

Doordat er steeds drukker werd met werk en er uitbreiding kwam van verkoop van auto’s. De verhuizing vond plaats naar de Brugstraat in Heerde. Dit betrof een pand met woning, werkplaats en showroom en een terrein.

1990: Eerste personeelslid

Doordat er steeds meer werkzaamheden kwamen en Joop het alleen niet maar kon behappen is er een eerste personeelslid aangenomen. De werkzaamheden werden steeds meer uitgebreid. Ook kon men vanaf heden voor een APK terecht bij Autobedrijf van Huffelen.

1993: Sub-dealer

In 1993 werd er een samenwerkingsverband gesloten met de Gelderse Autoservice in Epe. De Gelderse Autoservice was een Ford Dealer. Hierdoor werd Autobedrijf van Huffelen een sub-dealer van Ford. Door het sub-dealer schap kon Autobedrijf van Huffelen nieuwe Ford modellen verkopen.

1996: 2e personeelslid

De werkzaamheden bleven zich uitbreiden zodat al snel een tweede personeelslid aangenomen werd.

1998: Zoon Dennis van Huffelen

In 1998 was Dennis van Huffelen, de zoon van Joop, klaar met zijn opleiding tot automonteur. Door omstandigheden en toenemende drukte kwam hij direct na zijn opleiding in het bedrijf terecht. Dennis heeft al van kleins af aan de drive gehad om het bedrijf over te nemen van zijn ouders.

2006: Dennis in VOF

Na een aantal jaren onder zijn vader te hebben gewerkt kwam de stap voor Dennis om toe te treden tot de VOF. Dit was de eerste stap naar de overname van het bedrijf. Ook hebben Joop en Geertje de bedrijfswoning verlaten en zijn Dennis en zijn vrouw Miranda hier gaan wonen.   

2010: Miranda van Huffelen-Hanekamp

In 2010 is de vrouw van Dennis, Miranda van Huffelen-Hanekamp, in het bedrijf komen te werken. Zij heeft de administratie op zich genomen. In de jaren die volgende zijn de werkplaats, showroom wat verbouwd en opgeknapt.

2015: Overname

In 2015 kwam de droom van Dennis uit en nam hij samen met zijn vrouw Miranda het bedrijf over. Joop bleef kleine dingen voor Dennis doen, zoals onderdelen ophalen, auto’s ophalen. Geertje heeft zich volledig teruggetrokken.

2017: Bosch Car Service

Omdat er steeds meer eisen werden gesteld en opgelegd door Ford, hebben Dennis en Miranda in overleg met de familie besloten te stoppen met Ford. Om de toekomst tegemoet te gaan onder de vlag van Bosch Car Service. De belangrijkste reden voor de overgang is een gezond toekomstperspectief en dat wij met Bosch Car Service de juiste kennis, apparatuur en onderdelen in huis hebben om alle merken te onderhouden en te repareren. Ook kon er vanaf dat moment Lease auto’s onderhouden worden.

Huidige pand Autobedrijf van Huffelen